Keresés

REACH nyilatkozat az OKS Speciális kenőanyaggyártó GmbH -tól

  

 

Mi a REAChő

 

Az új európai vegyi anyag törvényt a „REACH”-et (1907/2006-os EK rendelet) hosszú évekig tartó előkészítő szakasz után 2006 decemberében fogadta el az Európai Parlament és 2007. június elsejével léptette életbe.

 

A REACH (Registration Evaluation and Authorization of Chemicals = Vegyi anyagok nyilvántartása értékelése és engedélyezése) célja, hogy az egységes európai vegyi anyag törvényi környezet segítségével szavatolja az emberi egészség és környezet védelme érdekében szükséges magas biztonsági színvonalat.

 

A REACH keretében azoknak a vegyi anyag gyártóknak és importőröknek, akiknek az éves forgalma az 1 tonnát meghaladja, 2008 június 1 és december 1 között előregisztráltatniuk kell magukat a Helsinkiben székelő új vegyi anyag hatóságnál. A hatóság felülvizsgálja a benyújtott nyilvántartásba vételi kérelmeket. A kritikus vegyi anyagokat, mint pl. cancerogéneket (rákkeltők), mutagéneket és egyéb környezetkárosító anyagokat intenzíven átvizsgálják különös tekintettel a veszélyességükre valamint a megkövetelt biztonsági intézkedésekre és csak egy behatárolt átmeneti időtartamra engedélyezik. A gyártási volumen függvényében a vegyi anyagokat 2010.december 1-ig (több, mint 1000 tonna/év) és 2018 .június 1-ig (1 tonna/év) engedélyezik.

 

 

Mit jelent a REACH az OKS cég számára?

 

Az OKS korlátlanul támogatja a REACH céljait. Az OKS évek óta aktívan síkraszáll a vegyi anyagokkal és a környezettel való felelősségteljes bánásmódért, termékeik biztonságosabb előállításáért és ezen termékek veszélytelen vevői felhasználásáért.

 

Az OKS lelkiismeretesen felkészült a REACH követelményeire. A termékeik REACH keretében való nyilvántartása és felhasználása érdekében szükséges adatközlések tekintetében az OKS intenzív kapcsolatban áll a beszállítókkal és a vevőkkel.

 

 

Ki az Ön kapcsolattartója REACH témában az OKS-nél?

 

Az OKS GmbH-nál a REACH témakörrel kapcsolatos kérdéseikre Herr Dr. Leier áll rendelkezésükre az alábbi e-mail címen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .

 
< Előző